Kvjat nebyl schopný dostat Ricciarda pod tlak, tvrdí Marko

Daniil Kvjat a Helmut Marko v Singapuru | foto: Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko má vcelku jasno. Podle vítěze 24h Le Mans z roku 1971 je Max Verstappen mnohem lepším týmovým kolegou Daniela Ricciarda, než jeho předchůdce Daniil Kvjat.

Ruský jezdec během tohoto týdne oznámil, že jeho sen o titulu stále žije, nicméně odborný poradce Red Bullu Helmut Marko tvrdí opak.

"Daniil Kvjat nebyl schopný dostat pod tlak Daniela Ricciarda tolik, jako Verstappen. Daniel se s tím navíc musel naučit žít a čím víc Max během sezony tlačil, tím byl Ricciardo rychlejší," míní Marko.

Rakušan však nemá strach, že by rivalita mezi Ricciardem a Verstappenem přerostla v nějaký konflikt, jak tomu bylo v případě Senny a Prosta.

"Zdravá rivalita na trati je to nejlepší, co se může týmu přihodit. Zatím ale tato situace nijak neovlivnila jejich práci nebo osobní život. Ti dva se prostě respektují."

A jak to bude v letošní sezoně s ambicemi na titul? "Mercedes bude stále nejrychlejší. Stále to totiž bude o motoru, ten rozhodne. Renault ale dělá velké kroky a velký progres. První upgrade motoru bychom měli obdržet v Barceloně," dodal Marko.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy