Pro Red Bull nastává doba evoluce, tvrdí Ricciardo

Daniel Ricciardo doufá, že bude mít důvody k častému úsměvu | foto: Red Bull Content Pool

Jestliže první testovací den první série v Barceloně byl pro Red Bull rozpačitý, stejný den druhé sady na Circuit de Catalunya už rozjasnil tváře stáje „rudých býků“ podstatně více. Daniel Ricciardo ale zůstává raději při zemi.

Druhou část testů zahájil Australan výkonem 1:19,900, ale nezapomíná, že svůj pokus absolvoval na ultraměkké směsi, zatímco vítězný Massa se mu vzdálil o 174 tisícin a měl na svém Williamsu superměkké pneumatiky. I tak se Ricciardo domnívá, že balíček změn Red Bullu přináší další vývoj, nicméně pochybuje, že by prozatím byl na stejné úrovni jako Mercedes a Ferrari.

Cítím, že se vůz začíná trochu vyvíjet, stále se mě drží optimismus ohledně dalšího zlepšování. Nejsem si v této chvíli zcela jistý, jestli jsme už dosáhli úrovně Mercedesu a Ferrari, ale určitě se na ni dostaneme. Ferrari určitě vypadá velmi rychle. A jsem si jistý, že Mercedes je opravdu hodně rychlý. Přestože Williams toho minulý týden moc nenajezdil, jezdili velmi dobře a včera se ukázalo, že to tak je,“ hodnotil Ricciardo výkon Felipe Massy.

Daniel Ricciardo předvedl v druhých testech výborný výkon v prvním dni | foto: Red Bull Racing

Říká se, že každý tým má nějakou tu desetinu, ba možná i vteřinu ukrytou „v kapse“. Ricciardo se nezdráhá hovořit i na toto téma, protože dle jeho názoru nemá v testovací fázi smysl cokoli skrývat.

„Není v současné době velké tajemství, že nic takového nemáme k dispozici. Spíš nám vteřina nebo dvě chybí. Cítím, že lze z našeho auta dostat klidně víc, ale také se domnívám, že podobnou věc může zvládnout každý. Doufám, že to nebude případ Williamsu, chci věřit, že včera ukázal to nejlepší, čeho je schopen. Ale Ferrari a Mercedes určitě mohou ze svých aut vydolovat mnohem více. Uvidíme, jak to půjde dál, ale vypadá to dobře. Můj třetí den ve voze bych popsal asi tak, že s každým následujícím dnem jsem ve svém voze šťastnější,“ uzavřel své názory Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy