Oproti loňsku jsme se zásadně posunuli, nešetří chválou Palmer

Poslední část první testovací série u Renaultu pojede Palmer | foto: Renault Sport F1

Renault se loni po převzetí Lotusu těžce trápil. Během celého roku tým dojel pouze třikrát na bodech, a tak bylo jasné, že si francouzská automobilka bude chtít letos spravit chuť.

Renault se během prvních dnů testů potýkal s všelijakými potížemi, ale včera během prapodivných testech na mokru už žlutočerné vozy normálně fungovaly a Hülkenberg s Palmerem dohromady odkroužili 90 kol, což je řadí hned za Ferrari a Haas.

Nyní je čas na bilancování prvního týdne a Joylon Palmer zatím nešetří chválou. Oproti loňsku se prý auto značně posunulo, ale pořád není jasné, jak si bude celkově vést. Napoví prý snad již druhé kolo testů, kdy týmy představí další vychytávky.

Dá se očekávat, že toho Palmer na zelené směsi moc neodjede | foto: Renault Sport F1

"Myslím si, že kvalita jízdy se razantně posunula a podařilo se nám vychytat spoustu nešvarů, které nás trápily loni. Navíc máme nyní lepší podmínky k tomu, abychom dohnali ztrátu. Loni to bylo náročné, ale nyní se sbíráme dohromady. Udělali jsme velký progres na voze a navíc celé vyvážení je mnohem více konzistentní. Vůz se tak dá ovládat pokaždé, když do něj vlezu a vím přesně, co mohu očekávat," okomentoval situaci Palmer.

"Zatím je pro nás vývoj věcí příjemným překvapením. Zatím ale stále nevíme, jak si v porovnání s konkurencí vlastně vedeme. Příští týden týmy představí nová vylepšení a uvidíme, jak se to vyvrbí. Musím ale říct, že se současnou formou můžeme být spokojeni," zakončil Brit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy