Rosberg: Doufám, že piloti budou těmi správnými gladiátory

Úřadující mistr světa F1 Nico Rosberg už jen v roli diváka | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg navštívil Circuit de Catalunya už jenom jako „formulový důchodce“. O to pozorněji si mohl prohlédnout novinky, před kterými po zisku titulu de facto utekl. Zda toho lituje a jak nové monoposty vnímá, o to se nyní dělí se čtenáři.

Navštívil garáž Mercedesu, zapózoval s mechaniky, popovídal si s Valtteri Bottasem a poskytl rozhovor televizi. Především ale velice důkladně pozoroval nové vozy a zejména Mercedes W08.

Je to opravdu masivní pokrok, takže jsem ho chtěl vidět z první ruky. Nové vozy vypadají velké, velmi, velmi agresivně. Každý je jimi nadšen, piloti je milují a já doufám, že v nich budou letos skutečnými gladiátory, protože nové monoposty je dostanou na hranici jejich fyzických možností. Vůbec není vyloučeno, že právě kvůli fyzickému vypětí někdo může prohrát závod,“ prohlásil Rosberg.

Rosberg nevynechal v Barceloně návštěvu bývalých mechaniků | foto: Mercedes AMG F1 Team

Úřadujícího mistra světa, třebaže už ne aktivního závodníka, nijak zvlášť nepřekvapuje skutečnost, že Mercedes dokáže v testech najet velké množství kilometrů a překonávat nejlepší časy, navzdory zavedeným změnám.

Očekával jsem, že Mercedes bude nadále nejlepší, protože je prostě úžasným týmem. Neříkám, že tomu tak skutečně je, musíme ještě počkat a uvidíme, ale je téměř jisté, že opět vytvořili výborné auto – což není žádným překvapením,“ pokračuje Nico.

Otázka, která jednoduše přijít musela: lituje Rosberg svého odchodu z F1, zvláště po prvních ohlasech pilotů na nové vozy? Na to měl nynější ambasador Mercedesu jasnou odpověď: „Ne, nelituji. Jsem spokojený s tím, jak se věci vyvinuly…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy