Styl Vettela a nové vozy. O šancích pilota Ferrari promluvil exšampion F1 Villeneuve

Ferrari Finali Mondiali 2016 | foto: Ferrari S.p.a.

Kanadský mistr světa z roku 1997 se rozpovídal o šancích Sebastiana Vettela, které prý letos nejsou vůbec malé. Jeho jezdecký styl prý přesně odpovídá požadavkům nových, robustnějších monopostů

Krupiér pořád míchá s balíčkem karet a první sehrávka nové sezóny se odehraje až v Melbourne. Následovat pak bude dalších dvacet partií a zatím není vůbec jasné, které týmy mají schovaná nějaká esa v rukávu.

Papírově je na tom nejlépe Mercedes, jehož nový motor je prý velká raketa. Poslední dobou se ale chlubí i Renault, který dodává pohonné jednotky např. Red Bullu. Dle Hornera má prý stáj rakouského nápojového gigantu šanci Mercedes porazit, tedy v případě, že francouzská automobilka dodá to, co slibuje. 

Villeneuve, Jacques | foto: Williams F1 Team

Ferrari je letos ten třetí vzadu, který  je po loňském fiasku, kdy Italové hovořili o ambicích na titul a nakonec skončili se značným odstupem na Red Bull třetí, radši zticha. Nyní se ale stáj začíná probírat z hibernace a třeba samotný Vettel nedávno naznačil, že jsou na tom lépe, než si většina lidí myslí. 

Podobně to vidí i Jacques Villeneuve: "Styl, jakým jezdí Vettel, přesně odpovídá požadavkům nových monopostů. Krom toho má najeto mnohem více na nových pneumatikách než zbytek pole. A to je jasná výhoda - hlavně na začátku nové sezóny," vyzdvihuje Kanaďan Vettelův potenciál.

Villeneuve také souhlasí s novým konceptem vozů, které mají širší pneumatiky a přední křídla. "Díky bohu, že už jsou u konce dny tříkolek a Formule 1 má znovu pořádná auta. Nové monoposty ale potřebují také pořádné chlapy, ne děcka," zakončil kanadský ex-pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy