"Když se mění technické regule, musíte se bát všech," tvrdí šéf Mercedesu

Toto Wolff v Malajsii | foto: Daimler AG

Mercedes jasně dominoval v posledních třech letech a je tak papírovým favoritem pro novou sezónu, kdy se auta dočkají několika technických změn, které budou mít za důsledek rychlejší časy a měly by zase o něco vyzdvihnout samotnou aerodynamiku.

Širší kola a křídla budou znamenat více přítlaku, ten povede k větší rychlosti v zatáčkách. Časy na kolo by se oproti loňsku měly snížit zhruba o 3 vteřiny. To jsou stále dokola opakované predikce. Realita ale může být úplně jinde. Toho si je vědom i šéf Mercedesu Toto Wolff, který uvádí jako příklad rok 2009, kdy překvapivě dominoval tým Brawn GP. 

"Když se mění technické regule, musíte se bát všech. Nikdo nečekal, že Brawn dokáže získat v roce 2009 titul, ohlížíme se tedy na všechny. Pro každého se tu skýtá nějaká příležitost," řekl Wolff pro Radio 5.

Brawn | foto: Brawn Racing F1

Na otázku, zda je před začátkem sezóny nervózní, šéf Mercedesu odpověděl: "Byl jsem nervózní před čtyřmi lety, kdy jsme započali naší cestu a nevěděli jsme, zda budeme vyhrávat. Nakonec se nám to podařilo, takže nervozita již trošku ustoupila. Mohlo se nám stát, že usneme na vavřínech kvůli našim výsledkům, takže je dobře, že přichází nějaké změny." 

"Motivace je obrovská, jelikož chceme být prvním týmem, který v rámci nového cyklu uspěje, co se týče zvládnutí všech technických změn. Nic není jasné. Může se z nenadání objevit něco, jako se tenkrát stalo s Rossem Brawnem, kdy on měl dvojitý difuzor. Uvidíme letos při druhých testech v Barceloně, zda nějaký tým ukáže vylepšovák, na který zbytek pole nepřišel," zakončil šéf Mercedesu a bývalý manažer Valtteriho Bottase.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy