Haas oznámil datum představení svého vozu

Grafický návrh vozu pro sezónu 2017 | foto: Sean Bull

Americký nováček šampionátu, který si letos odbude teprve druhou sezónu v královně motorsportu, na svém twitteru odhalil datum představení svého monopostu pro rok 2017.

Poté, co v pondělí Red Bull oznámil, že svůj nový monopost RB13 představí den před začátkem předsezónních testů v Barceloně, zbývaly jen dvě neznámé - a to Williams a americký Haas.

Britská stáj se nakonec stala prvním týmem, který dnes svůj monopost bez větších servítek ukázal (více zde). Včera o sobě dal vědět i americký celek Haas. Ten svůj vůz VF-17 ukáže 26. února, tedy stejně jako obě stáje zaštítěné společností Red Bull.

Haas loni předčil veškerá očekávání, kdy v prvních dvou závodech sezóny Romain Grosjean dojel na 6. a 5. příčce. Pak ale přišly technické komplikace, a do toho navíc ujel americké stáji vlak v oblasti balíčků vylepšení.

It’s coming ... #VF17 pic.twitter.com/lK5pNbpJ6E

Co se týče dodavatelů, tak stáj bude pokračovat s pohonnou jednotkou Ferrari a šasi bude mít opět na starosti italský výrobce Dallara. Změny nastanou ale v jezdecké sestavě, kdy smolaře Gutierréze nahradí dánský pilot Kevin Magnussen z Renaultu. Tomu bude parťáka dělat Romain Grosjean, který loni dokázal týmu vyjezdit všech 29 bodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy