První obrázky skutečného nového vozu: odhalení Williamsu FW40 + VIDEO

Williams FW40 | foto: Williams F1 Team

Williams dnes jako první tým překvapivě odhalil snímky svého nového vozu pro sezónu 2017.

Williams kvůli oslavám svých čtyřicátin přeskočil v označení vozu číslo 39, proto se jeho letošní monopost jmenuje FW40. Po různých konceptech grafiků dnes jako první tým dnes nabídl počítačem renderované snímky svého vozu.

Williams FW40 | foto: Williams F1 Team

Na obrázku jsou patrné změny křídel - to přední je prohnuté dozadu, zadní má jiný tvar. Řešení nosu je velmi podobné tomu, s čím stáj nastupovala loni.

Nos obsahuje otvor na horní strně, uvnitř tedy bude S-kanál pro optimalizaci proudění. Deflektory před bočnicemi jsou jednoduché, vůz bude před prvními testy obsahovat propracovanější prvky a výřezy.

Vpředu Williams zůstal u zavěšení typu push-rod (spodní ramena nejsou u vozu spojena jako u loni Mercedesu), vzadu pull-rod.

Žraločí ploutev končí nad výfukem, není zakončená do špičky. Podlaha je také velmi jednoduchá bez žádných průřezů vzadu. Zadní křídlo je umístěno na Y-nosníku.

S vozem budou letos závodit nováček Lance Stroll a zkušený Felipe Massa, který se po oznámení o ukončení své kariéry vrátil, když nečekaně odešel Valtteri Bottas k Mercedesu.

Video: Představení nového Williamsu FW40 (zdroj: Williams)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy