Mercedes má nového technického ředitele - z Ferrari přichází Allison

Allison, James | foto: Scuderia Ferrari

Mercedes dnes potvrdil, že ulovil bývalého technického ředitele Ferrari Jamese Allisona.

Allison je vysoce ceněným inženýrem, který vyhrál několik mistrovských titulů s Ferrari a s Renaultem. Ke Stříbrným šípům se přidává jako nový technický ředitel poté, co Paddy Lowe odešel k Williamsu.

Za Mercedes je vřele vítá sportovní šéf Toto Wolff: "Je mi potěšením přivítat Jamese v Mercedesu a moc se těším na spolupráci s ním. Náš technický tým je extrémně schopný na všech úrovních a po zisku tří titulů v řadě je na vrcholu.

Nebyl to jednoduchý úkol najít ty správné osobnosti, které by dokázaly posílit naši zkušenou skupinu inženýrů, poskytli by mladým členům našeho týmu prostor pro rozvoj a také by přinesli svou vlastní vizi k této roli. James je bystrý inženýr. Myslím, že jsme našli perfektního chlapa, jenž perfektně zapadne mezi naše zkušené lídry."

James Allison při svém nástupu k novému zaměstnavateli říká: "Jsem velmi nadšený tím, že se vrátím do práce poté, co jsem nějakou dobu strávil mimo sport. JDe o obrovské privilegium, že mi je dána důvěra pozicí v týmu, který si vedl tak ohromně skvěle v uplynulých třech sezónách. Opravdu se těším na to, že sehraji svou roli v tom, abych Mercedes ještě více posílil v nadcházejících letech."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy