Sainz přirovnává Hamiltona s Alonsem k největším hvězdám fotbalu

Max Verstappen, Fernando Alonso, Carlos Sainz a Pascal Wehrlein při fotbale v Monaku | foto: Red Bull Content Pool

Christiano Ronaldo a Lionel Messi patří v současné době mezi nejzvučnější jména současné kopané. Nejen, že jsou oba hráči velmi odlišní svým přístupem, ale navíc reprezentují dva týmy, které například ve Španělsku rozdělují společnost na dva tábory.

Jedna z typických otázek, kterou vám Španěl jistě položí, zní: "Eres de Barca o de Madrid?" Tedy, zda fandíte Barceloně, nebo Madridu. Na základě vaší odpovědi se z vás pak mohou stát dobří kamarádi, nebo nepřátelé "na život a na smrt". Není se tak čemu divit, že k této paralele si přiklonil madridský rodák Carlos Sainz mladší.

Současná Formule 1 nabízí celou řadu zvučných jmen a mnoho z nich dosahuje kvalit mistrů světa. Dle Sainze jsou tu ale pořád dva jezdci, kteří svými schopnostmi vyčnívají z davu. Jedná se o Alonsa a Hamiltona.

"Hamilton je Messi současné F1 a Alonso je takovým Ronaldem. Ronaldo chce vše - vyhrávat a být tím nejlepším. O to jde i Alonsovi, i když ne do takové míry. Fernando je, stejně jako Christano, ten nejlepší," řekl pro španělský magazín LA MARCA jezdec Toro Rosso.

Fernando Alonso a Lewis Hamilton při pátečním tréninku v Austinu | foto: Daimler AG

Na otázku, jak by dopadl souboj těchto jezdců za stejných podmínek, Carlos odpověděl: "Vyhrál by Alonso. Je to velký bojovník a má mnohem více zkušeností. Je drsnější než všichni ostatní. Je to starej mazák, zná všechny fígle."

Nakonec je Sainz také dotázán, zda si myslí, že Max Verstappen je lepším pilotem. "Nemyslím si, že je lepší. Když se ale zeptáte kohokoliv ze startovního pole, tak vám řekne, že právě on je ten nejlepší," zakončil syn vítěze Rallye Dakar 2010.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy