Ke změnám v pořadí dojde, očekává Ricciardo. Kdo bude na čele? + VIDEO

Daniel Ricciardo při testování pneumatik v Abú Zabí | foto: Pirelli

Velké změny v pravidlech v letošní sezóně podle Daniela Ricciarda povedou ke změnám v pořadí. Věří, že na čele tentokrát bude jeho Red Bull před Mercedesem, který ovládl poslední tři šampionáty Formule 1.

"Myslím, že dojde ke změnám, jak se ale pořadí změní, na to si budeme muset počkat a uvidíme. Stále věřím, že na špici bude Mercedes a Red Bull - snad jen v opačném pořadí než minulý rok," uvádí Ricciardo, jenž loni skončil v celkovém pořadí třetí za Nicem Rosbergem a Lewisem Hamiltonem.

"Auta budou rychlejší, pneumatiky širší, takže to na užších okruzích může být náročnější, obzvlášť se širšími auty - to může trochu zúžit prostor pro nějaké dostupné příležitosti. Pokud jste fanouškem, dostaňte se k nějaké rychlé zatáčce. Na kterékoliv dráze si najděte jednu z rychlých zatáček, abyste opravdu viděli, co děláme," vybízí před začátkem sezóny Ricciardo.

Vozy mají být letos ve srovnání se sezónou 2015 až o pět sekund na kolo rychlejší, proto by mohlo dojít i na překonání některých rekordů. První testy začínají už za dva týdny a podle jezdce Red Bullu v nich bude velmi důležité počáteční spolehlivost.

"K dispozici je tak málo dnů. Víte, že čas na trati je pro auto a jeho vývoj důležitý, důležitý je ale i pro nás fyzicky. Vím, že má předsezónní fyzická příprava byla ta nejlepší, jakou jsem kdy absolvoval, ale stále to není jako jízda se závodním vozem. Dorazím fit a v dobré kondici, ale první den ve voze to bude přesto bole, protože vaše tělo projde různými věcmi, které dlouho nezažívalo.


Video z fyzické přípravy Daniela Ricciarda na sezónu 2017

Chcete odjet kola sami pro sebe, abyste byli fit pro závod. Poté, co se ustálí spolehlivost, chcete projíždět zatáčkami a cítit ve své zadnici, že jde o rychlé auto. Jakmile zajedete rychlé kolo, budete mít představu. Jde jen o to, jak brzdí a jak zatáčí, abyste to zkrátka poznali. Snad v tom prvním měřeném kole půjde o dobrý pocit," popisuje Ricciardo.

V co doufá před svým domácím závodem, kterým začne letošní sezóna? "Nesepisuji si cíle jako: 'V Melbourne chci být na pódiu' nebo 'Tady chci udělat tohle,' jen se snažím zajistit, že budu připravený na každý závod. Říkám to už léta - jediná věc, kterou si přeji, má-li to být cíl: nikdy neopouštěj v neděli závod a v letadle domu si neříkej: 'Měl jsem udělat to či ono.' V neděli na dráze chci nechat všechno."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy