Tentokrát při testech nebude nikdo svou formu skrývat, tvrdí šéf Mercedesu

Vizualizace Mercedesu F1 W08 Hybrid | foto: Sean Bull

Niki Lauda ujišťuje, že jeho Mercedes se během posledních dnů předsezónních testů rozhodně nebude držet zpět a bude se snažit dosáhnout co nejvyšší výkonnosti, aby zjistil, jak si na tom ve srovnání se svými soupeři stojí. Co říká na nový monopost F1 W08 Hybrid?

Některé týmy se obvykle během předsezónních testů nesnaží odhalit hned své karty a svou formu skrývají, proto první jízdy na trati před Velkou cenou Austrálie nejsou objektivním ukazatelem rozložení sil v poli. Podle Laudy tomu letos bude jinak - při druhém společném setkání v Katalánsku do toho stáje F1 dají vše.

"Testy v Barceloně se využijí pro seznámení se s novými pravidly během prvních čtyř dnů. Čtyři dny mezi testy se využijí pro vývoj vylepšení. A pak, od 7. března do 10. března, se na to vrhneme. Tentokrát se nikdo nebude držet zpět, aby své karty odhalil až v Melbourne. Tentokrát chceme vědět, jak na tom na dráze jsme," popisuje nevýkonný ředitel Mercedesu.

S novým Stříbrným šípem se již seznámil, jak se mu líbí? "Viděl jsem jej stále jen ve fázi základní konstrukce. Ale hned od počátku mě potěšil. Širší vozy s většími pneumatikami vypadají skvěle. Fanouškům se určitě budou líbit."

Valtteri Bottas se už moc těší na první jízdy s novým Mercedesem | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes své nové auta F1 W08 Hybrid představí jako čtvrtý tým v pořadí 23. února. Závodit s ním letos bude vicemistr Lewis Hamilton a nově příchozí Valtteri Bottas, jenž nahrazuje úřadujícího mistra světa Nica Rosberga, který se rozhodl po loňské sezóně svou kariéru ukončit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy