Lauda: Bottasovi v rychlé adaptaci u Mercedesu pomůžou dvě věci

Valtteri Bottas nastupuje k Mercedesu | foto: Daimler AG

Nevýkonný ředitel Mercedesu Niki Lauda vyjmenoval dvě věci, které by měly Valtterimu Bottasovi pomoci se rychle přizpůsobit na život v novém týmu po přestupu z Williamsu.

Bottas letos nahrazuje Nica Rosberga, který se minulý rok krátce po skončení minulé sezóny a zisku titulu mistra světa rozhodl svou kariéru ve Formuli 1 ukončit.

Novým týmovým kolegou finského jezdce bude loňský vicemistr Lewis Hamilton, jenž u Stříbrných šípů působí již léta. Jeho otec vyslal ostatním pilotům včetně Bottase varování, že je silnější než kdy dříve, a označil ho jako zabijáka kariér svých týmových kolegů.

Lauda však věří, že si nová posila Mercedesu rychle zvykne: "Nemá moc času na to, aby se zabydlel, všechno je pro něj nové stejně jako pro nás. Bottas má však dvě výhody."

Lewis Hamilton nebude moci stavět na voze, který dobře zná - vše bude letos nové | foto: Pirelli

"Zaprvé, přichází do špičkového týmu, což mu usnadní nalezení limitů. A za druhé, letos budeme mít zcela nová auta. Nová jsou také pro Lewise, takže nemůže stavět na voze, který už zná. Oba proto budou moci auto od počátku rozvíjet tak, aby jim sedělo," vysvětluje Lauda.

A Bottasovi hodlá dát chvíli čas, než jej bude hodnotit, po první kvalifikaci v Melbourne nebude dělat závěry: "Po čtyřech závodech budeme vědět více," dodává nevýkonný ředitel Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy