U McLarenu nenašli shodu. Dennisův muž Jost Capito končí

Jost Capito v Monze | foto: McLaren

Není to jenom výsada F1: některé změny jsou provázeny zájmem médií a pak se lidé nestačí divit, že po krátké době je všechno zase jinak. Stačí si připomenout tahanice kolem výkonného ředitele Josta Capita a jeho anabázi s McLarenem.

Loni v létě plnily články o odchodu osmapadesátiletého Němce, který se mimo jiné proslavil i jako vítěz slavné rallye Paříž-Dakar v kabině nákladního vozu - mimochodem se psal rok 1985 a Capito tehdy seděl v Mercedesu Unimog se svým otcem Karl-Friedrichem. Další zajímavost je, že tehdy pracoval pro značku BMW. Od té doby prošel Sauber a Ford (zde se staral o tým WRC), aby nakonec zakotvil u Volkswagen v roli ředitele oddělení motorsportu.

Jeho přestup k McLarenu provázely v loni v létě dlouhé spekulace, nakonec se Jost objevil u týmu po boku Erica Boulliera a Jonathana Nealeho až po letní přestávce a poprvé své místo v paddocku zaujal v Grand Prix Itálie. Od té doby se pravidelně objevoval na všech závodech až do konce sezóny. Nicméně jeho další působení bylo zpochybněno poté, co tým musel opustit Ron Dennis. Právě on totiž podepsal s Capitem v lednu 2016 smlouvu. Krátce po jeho odchodu se začalo probírat, pro koho ještě nebude u McLarenu místo.

Poté, co byl jmenován do funkce nový výkonný ředitel týmu Zak Brown, McLaren se zaměřil na zhodnocení celkové strategie a bylo jasné, že cesta Capita povede z Wokingu pryč. Nyní je tedy odchod definitivní záležitostí, potvrzenou z obou stran.

"Jost Capito se připojil k McLarenu po čtyřech úspěšných sezónách u VW Motorsport a předpokládalo se, že se zaslouží o opětovné úspěchy McLarenu. Chtěl znovu vybudovat vítězný tým a soustředit se, aby vůz F1 byl opět konkurenceschopný s cílem v budoucnu opět bojovat o titul mistra světa. Bohužel jsme nebyli schopni s Jostem najít společné názory v tom ohledu, co je nutné učinit, aby byl tým opět na výsluní. Z toho důvodu jsme se rozhodli na jeho odchodu a McLaren Racing nyní bude zvažovat další možnosti. V jeho budoucích krocích mu přejeme mnoho úspěchů," oficiálně potvrdil Capitův odchod tiskový mluvčí McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy