Hamiltonův otec: Nastoupit proti Lewisovi může být konečná

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Anthony Hamilton si myslí, že kdokoliv se postaví jeho synovi Lewisovi, tak ohrožuje svou kariéru. Nastoupit ve stejné stáji po boku trojnásobného mistra světa prý pro něj může lehce znamenat poslední sezónu v F1.

"Kdokoli se postaví proti Lewisovi, musí mít dobře naplánovanou kariéru, jelikož by to taky mohl být tah, který jeho kariéru ukončí. Osobně si myslím, že přestože je nyní starší a vyspělejší, tak ještě nedosáhl svého maxima. Lewis bude letos silný a s tím budou muset všichni počítat," řekl Anthony Hamilton pro televizi SkySports.

Lewis ve své desáté sezóně ve Formuli 1 nebude mít možnost vzít si titul od Rosberga zpět, jelikož německý pilot krátce po posledním závodě v Abú Zabí ukončil aktivní kariéru.

Lewis Hamilton gratuluje Nicovi Rosbergovi k mistorvskému titulu na pódiu po závodě v Abú Zabí | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewisův otec si ale nemyslí, že by to mohlo mít dopad na motivaci jeho syna. "Lewis vždycky přemýšlí pouze o vítězství. Všichni Nikovi přejeme jen to nejlepší, známe ho dlouho a víme jak tvrdě pracoval. Na cestě k titulu musíte vždycky mít nějaké to štěstíčko a on ho měl. Myslím si, že Lewis se již těší, až znovu pěkně po svém získá titul zpět."

Dle bookmakerů (SkyBet) je Lewis jasným favoritem na vítězství s kurzem 2.25. Jen pro zajímavost, hned po Hamiltonovi byl označen za největšího favorita Max Verstappen s kurzem 3.75. Bottas má pak kurz 5.0. Zajímavá situace je i v Poháru konstruktérů, kde těsně vede Mercedes (1.72) před Red Bullem (2.38). Ferrari je pak na třetím místě s lákavým kurzem 10.0.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy