Přestup Vettela k Ferrari byl chybou, měl to udělat jako Schumacher, říká Berger

Sebastian Vettel si měl podle Gerharda Bergera vzít k Ferrari s sebou klíčové lidi, tak jako to ve své době učinil Michael Schumacher | foto: Brembo

Sebastian Vettel udělal podle bývalého jezdce Formule 1 Gerharda Bergera chybu, když v roce 2015 přestoupil z Red Bullu k Ferrari, aniž by s sebou přetáhl klíčové inženýry.

Rozhodnutí Vettela mnozí v té době přirovnávali k příchodu Michaela Schumachera, který Scuderii pomohl se zlepšit natolik, že po několik let za sebou bojovala o tituly. Jenže v posledních letech ani po příchodu jezdecké posily italská stáj z Maranella na špici stále nemá.

"Michael si s sebou v kufru donesl lidi z Benettonu. Sebastian měl přestoupit k Ferrari pouze tak, jak to udělal Michael - vzít si s sebou klíčové osobnosti z Red Bullu," popisuje Berger, jenž před sezónou 1996 vystřídal u Benettonu právě Schumachera.

V zákulisí se hovoří o tom, že pokud se Ferrari letos pořádně nezlepší, tak by Vettel mohl usilovat o přestup k Mercedesu. "Nemyslím si, že se Ferrari v roce 2017 moc změní.  V tom případě se tedy Vettel bude muset rozhodnout," pokračuje Berger.

Bude letos Sebastian Vettel litovat svého přestupu z Red Bullu k Ferrari? | foto: Scuderia Ferrari

Poté se obrací k vedení Formule 1, které po desítkách let už nebude šéfovat Bernie Ecclestone: "On je otcem našeho byznysu, a když nějaká éra končí, tak s tím souvisí určitý smutek."

Noví majitelé mu sice nabídli symbolickou roli emeritního předsedy, podle Bergera jej ale měli ponechat ve výkonné funkci: "Pro nové majitele by to byla příležitost, jak si nachystat své plány s Bernieho zkušenostmi."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy