Nový vůz poprvé nastartoval už i Williams. Proč jde vždy o tak výjimečnou událost?

Grafický návrh Williamsu FW40 | foto: Sean Bull

Po Mercedesu se zvukem nového motoru za zády nejnovějšího šasi včera dočkali také v Grove, kde poprvé nastartovali letošní FW40. Proč se jedná v továrně týmů Formule 1 vždy o tak výjimečnou událost?

"Je to úleva. Všechno postupuje správně, všichni se z různých oddělení sejdou dohromady. Znamená to, že se vše vyřešilo, že jsme to dali dohromady a funguje to," popisuje jeden z inženýrů Mercedesu vrchol zimních příprav.

Stříbrné šípy se videem s první nastartováním své pohonné jednotky za zády nejnovějšího šasi pochlubily už včera. I když nejsou ještě vyrobeny všechny díly, tak základní kameny jsou pohromadě a stroj poprvé ožívá. Řev odstrojeného 1,6litrového turbomotoru v továrně připomíná narození dítěte, jehož příchod s napětím očekávají stovky zaměstnanců.

"Je to hudba pro naše uši. Poprvé jsme včera nastartovali FW40 a stavba vozu pokračuje podle plánu," potvrzuje Williams na Twitteru. Na rozdíl od Mercedesu datum prezentace svého nového monopostu světu ještě nesdělili, s určitostí k tomu ale dojde před prvním testovacím dnem v Barceloně, tj. do 27. února.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy