Renault potvrzuje přechod na paliva a maziva od Castrolu

Renault přechází na paliva a maziva od BP / Castrolu | foto: Renault Sport F1

Renault dnes potvrdil, že od sezóny 2017 přechází k novému dodavateli paliva a maziva - k Castrolu, který patří do portfolia společnosti BP.

Na poli paliv a maziv došlo před letošní sezónou k velkým změnám. Zatímco ExxonMobil (Mobil1) se odebral od McLarenu k Red Bullu, stáj z Wokingu se dohodla s BP (Castrolem). A ke stejnému partnerovi nyní míří také Renault, jenž tento přestup - na rozdíl od britské stáje - nyní oficiálně potvrdil.

Jeho ředitel Cyril Abiteboul věří, že po změně technologického partnera mohou získat kvůli vyššímu odporu nových monopostů konkurenční výhodu: "S novými aerodynamickými pravidly pro rok 2017 Formule 1 se citlivost na výkon zvýší.

Proto paliva a maziva budou tvořit v celkové výkonnosti ještě větší rozdíl, než tomu bylo po zavedení nových pravidel týkajících se pohonných jednotek v roce 2014. Týmy u BP a u Castrolu jsou velmi nadšené výzvami, které Formule 1 nabízí, a my věříme, že nám pomohou dosáhnout našich ambicí spojených s novým vozem pro rok 2017 a dále."

Renault s BP/Castrolem spolupracoval v sezóně 1997, když s Williamsem vyhráli mistrovský titul mezi jezdci i konstruktéry. Kvalitu produktů nového dodavatele si bude moci interně porovnávat s výsledky Red Bullu, který také zásobuje svými pohonnými jednotkami.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy