Tajenka je rozluštěna: Ecclestoneova éra končí

Bernie Ecclestone v Bahrajnu | foto: Red Bull Content Pool

V posledních dnech byl jedním ze žhavých témat případný odchod Bernieho Ecclestonea z funkce výkonného ředitele skupiny Formule 1. Původně měl Bernie ve své pozici zůstat ještě další tři roky, než se Liberty Media v roli nového majitele Formule 1 zajedou. Poslední týdny byly ale plné spekulací o tom, že šestaosmdesátiletý Brit bude nahrazen. To se nyní potvrzuje.

Jasné rozhodnutí mělo padnout do konce tohoto týdne, ale sám Ecclestone dnes řekl, že mu byla nabídnuta pouze pozice čestného předsedy. Ve funkci by měl být nahrazen Chasem Careym a obchodní stránku značky F1 by měl s největší pravděpodobností převzít někdejší ředitel stanice ESPN Sean Bratches.

Bernie Ecclestone s novým majitelem F1 zastoupeným Chasem Cereym | foto: FIA

"Dnes mě zbavili funkce. Prostě jsem mimo hru. Je to oficiální. Už nejsem nadále ve vedení této společnosti. Mou pozici převzal Chase Carey. Nově jsem byl jmenován čestným předsedou. Je to nějakej americkej výmysl. Mám sice tuto funkci, ale ani nevím, co to vlastně pro mě znamená.

Mé dny v kanceláři nyní budou klidnější. Nějakých velkých cen se ale možná zúčastním. Pořád mám ve Formuli 1 spoustu přátel a mám dostatek peněz, abych si mohl zaplatit za vstupenku," řekl pro německé periodikum Bernie Ecclestone, který se ve vedení F1 pohyboval již od 70. let minulého století.

Ecclestone si navíc dodal, že si pravděpodobně neudrží svou pozici ve Světové radě motorsportu. "Pochybuji o tom. Musím si ale o tom promluvit s Jeanem Todtem (prezident FIA)."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy