Palmera už Silverstone nezajímá, odmítá spojitost s Donningtonem

Otec a syn Palmerové - Jonathan se vzdal zájmu o Silverstone | foto: Lotus F1 Team

Kolem okruhu Silverstone a potažmo Grand Prix Velké Británie se kupí dohady. Britům dokonce může hrozit totéž, co prožívali téměř deset let jejich sousedé za kanálem La Manche - že kolébka automobilového sportu bude bez závodu F1.

Že by mohlo dojít i na tak katastrofický scénář dokládají zprávy z počátku tohoto roku (více zde). Vzápětí se objevily spekulace, které zvažovaly možnost přesunu závodu do areálu Donnington Park, kde se už v historii jedna Grand Prix jela - v roce 1993 to byla GP Evropy. Jeho zástupci ale možnost pořádání závodu na této trati odmítli.

Někdejší pilot F1, šéf společnosti MotorSport Vision a otec současného pilota Jolyona Palmera Jonathan Palmer učinil loni oficiální nabídku na převzetí okruhu Silverstone, ale jeho zájem v současnosti pominul. Odmítá však spekulace, že za tím stojí právě Donnington.

Okruh Silverstone nemá stále nic jistého | foto: Manor Racing

"Zpočátku jsem měl zájem o Silverstone, ale nyní se chceme soustředit na operace související s našimi současnými podniky. Naše aktivity v Donnington Parku nenahrazují zájem o Silverstone, jedná se o dvě nesouvisející záležitosti. Nyní už nemáme o provozování Silverstone zájem," vysvětlil Jonathan Palmer. 

Do portfolia MotorSport Vision v tuto chvíli patří okruhy Brands Hatch, Cadwell Park, Oulton Park, Snetterton a nově Donnington Park. Palmer má v plánu zajistit pro zmíněné trati dlouhodobou budoucnost. Nabídka na pronájem činí jedenadvacet let, ale uvažovat lze i o čtyřech desítkách let. "Pro okruhy mající sólový status je stále obtížnější řešit finanční situaci, proto se jim snažíme pomoci," dodává Palmer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy