"Nová pravidla vyžadují ohromný výkon, a ten Mercedes má," upozorňuje Button

Mistrovský Mercedes a jeho trofeje | foto: Mercedes AMG F1 Team

Pro soupeře Mercedesu to nebude jednoduché letos přerušit jeho vítěznou šňůru, změna pravidel by Stříbrným šípům podle Jensona Buttona mohla vyhovovat.

"Dostihnout Mercedes, to je pro každého velký požadavek, opravdu. V posledních třech letech byli tak silní. Nikdo neví, jak to za zcela odlišných pravidel bude," upozorňuje Button.

"S novými pravidly budou mít nyní auta mnohem větší odpor. Proto potřebujete ohromný výkon, který Mercedes, jak se zdá, má. Myslím si, že kdokoliv s nimi bude chtít bojovat, tak přes tuto zimu bude muset odvést skvělou práci," pokračuje britský pilot.

"Všichni si přejeme pozitivní sezónu, je to pro F1 důležité, aby na čele bojovalo hodně týmů. Určitě to je po těch posledních třech letech zapotřebí," myslí si pilot McLarenu, který po sezóně 2016 ve Formuli 1 svou kariéru ukončil.

Jenson Button si víkend zpestřil účastí v Závodu šampionů | foto: www.raceofchampions.com

"A nová pravidla, to je pro sport velmi pozitivní - něco, co také potřebuje. Musíme doufat, že jde o začátek skvělých věcí pro Formuli 1 v budoucnosti," komentuje Button začátek nové éry.

A jak to se v ní podle něj bude dařit jeho bývalému týmu? "McLaren snad dosáhne dobrého pokroku, ale do týmu už nejsem moc zapojený, takže nevím, jak na tom jsou."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy