Sauber: Ericsson je budoucí vítěz

Marcus Ericsson v Abú Zabí | foto: Sauber Motorsport AG

Marcus Ericsson je podle šéfky Sauberu Moniši Kaltenbornové dostatečně talentovaný na to, aby vyhrával závody.

Švédský pilot zatím ve svých 56 velkých cenách získal 9 bodů a jeho nejlepším výsledkem bylo 8. místo. Poslední dva roky strávil u Sauberu, loni po boku s Felipem Nasrem, jehož v kvalifikacích předčil 12:7 průměrně o 0,213 sekundy, v závodech před ním dojel devětkrát z 13 případů.

Na otázku, zda Ericsson má na to, aby vyhrával závody, Kaltenbornová pro Autosport odpovídá: "Musíte mít to odhodlání, příležitost a být ve správný čas na správném místě. Nevidím důvod, proč by nemohl. Já jsem s jeho sezónou velmi spokojená."

"Udělal velký pokrok, což můžete pozorovat také v jeho celkovém vystupování. Týmu poskytuje velmi cenné vstupní informace. Rozhodně se ještě může zlepšit, má toho před sebou hodně na práci. Ví, jaké jsou jeho silné stránky, a ještě se toho hodně naučí. Díky svým zkušenostem nalezne své vlastní limity a přijde na to, jak s nimi pracovat," pokračuje šéfka Sauberu.

Marcus Ericsson (vlevo) a Moniša Kaltenbornová | foto: Sauber Motorsport AG

Samotný Ericsson uvedl, že klíčem k jeho pokroku byla duševní síla. S tím Kaltenbornová souhlasí: "To ej velmi důležité, protože pro mladé jezdce, aby zvládli určité situace, když o nich lidé mají své předsudky. Našel si svou cestu a naučil se více se soustředit na věci, které jsou pro něj skutečně důležité. V posledních závodech udělal opravdu pokrok, ze kterého se dá usoudit, že je v něm ještě velký potenciál."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy