Co bude po prodeji F1 s Ecclestoneem?

Bernie Ecclestone, GP Rakouska (Red Bull Ring) | foto: MiZ, F1NEWS.cz

Původně měl Bernie Ecclestone zůstat ve své funkci další tři roky. Nyní se ale objevují spekulace o jeho nahrazení Seanem Bratchesem, bývalým šéfem ESPN. Dle Ecclestonea je nyní vše v rukou Liberty.

Vše ohledně převzetí Formule 1 ze strany nového majitele - společnosti Liberty Media - vypadá naprosto v pořádku. Dokončení transakce posvětila i Mezinárodní automobilová federace (více zde) a dle posledních zpráv, by celý proces měl být dokončen ještě během ledna.

Není tedy až tak překvapivé, že se začaly objevovat otázky ohledně budoucnosti nerozloučitelného spojení Bernie Ecclestonea a Formule 1, které trvá již přes 30 let. Původně byl Ecclestone požádán, aby zůstal ve své funkci další tři roky. Nyní se ale objevují spekulace, že by kontrolu nad marketingem, sponzory a mediálních práv mohl převzít bývalý výkonný ředitel ESPN Sean Bratches.

Bernie Ecclestone | foto: FIA

Ecclestoneův osud je prý plně v rukou společnosti Liberty Media. "Naším hlavním cílem je zajistit, aby Formule 1 rostla. Není to již na mě, ale v tomto případě je nutné, aby se všichni zamysleli a vybrali tu nejlepší možnou cestu. To by se řešilo i v situaci, kdybych tu již nebyl. V případě že bych zemřel nebo tak. Už jsme na tom dělali, ale když jsme se dozvěděli, že tihle lidé to hodlají koupit, tak jsme se stáhli, protože oni budou vlastníky a je jen na nich, aby rozhodli, co se bude nadále dít," řekl šestaosmdesátiletý Brit pro agenturu Press Association.

Liberty plánuje úpravy kalendáře a změny samotných GP, kdy by z nich chtěli udělat větší show. Dále se hovoří o rozšíření na mobilní platformy. Proběhli dokonce nějaké diskuze ohledně streamování velkých cen apod. To jsou věci, které Bernie dlouhá léta odmítal.

Je tedy ve hvězdách, jak celá spolupráce nakonec dopadne. Ohledně nabídky na tříletou spolupráci se Ecclestone vyjádřil následovně: "To je to, co po mně chtěli. Je třeba najít lidi, kteří budou schopni dohlížet na věci jako jsou sponzoři a podobně. Jak jsem již řekl, ještě uvidíme, jak se to celé vyvine."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy