Kovalainen: Poslal jsem Claire email

Heikki Kovalainen zatoužil po návratu do F1 | foto: Lotus F1 Team

Bývalý pilot Formule 1 Heikki Kovalainen přiznal, že měl pro Claire Williamsovou své řešení jezdecké otázky: kým nahradit Valtteriho Bottase?

Finský pilot, který v minulosti jezdil za McLaren, Renault či Caterham, šéfce Williamsu dle MTV při odchodu Bottase k Mercedesu nabídl své služby: "Poslal jsem Claire email, ale oni měli očividně jiné plány. Stejnou zprávu jí zřejmě zaslala spousta jiných jezdců."

Kovalainen během svých 111 startů v F1 vyhrál jednu velkou cenu - s McLarenem v Maďarsku 2008. Loni se stal šampionem v japonské sérii Super GT, kde jezdil za týmu Lexus SARD. Williams ale nakonec sáhl po Felipemu Massovi, který za ně závodil v loňské sezóně a který ochotně odložil svůj odchod do důchodu o jeden rok.

Jak si podle Kovalainena jeho krajan u Mercedesu povede? "Nebudu nic předpovídat, ale jde o velmi dobrého jezdce, jenž je schopný závodit na špici. Také věřím, že spolupráce Valtteriho s Lewisem bude hladká. Oba jsou profesionální piloti."

Heikki Kovalainen zná Lewise Hamiltona z dob svého působení u McLarenu | foto: McLaren

Heikki s Lewisem strávil u McLarenu dvě sezóny (2008 a 2009), proto ho dobře zná: "Na spolupráci s Lewisem mám dobré vzpomínky. Je těžkým týmovým kolegou a extrémně rychlým jezdcem, ale bylo to příjemné s ním spolupracovat.

Neměl jsem s ním žádný problém. Je náročným týmovým kolegou, ale nedošlo tam k žádnému konfliktu, pokud jde o to, co dělal. Je silný ve všech oblastech, ale nemyslím si, že by to byl pro Valtteriho nebo kteréhokoliv jiného jezdce problémy. Nemyslím si, že mezi nimi nějaký vznikne."

A co říká Kovalainen na to, že Mercedes podepsal s Bottasem smlouvu jen na rok? "I když máte dlouhodobý kontrakt, pak se z něj může stát krátkodobý, když se vám nedaří. Když vám to klape a získáváte dobré výsledky, pak vám může dobře vyjít i jednoletá smlouva."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy