Mercedes potvrzuje Bottase, jak si povede proti týmovému kolegovi Hamiltonovi? + VIDEO

Valtteri Bottas nastupuje k Mercedesu | foto: Daimler AG

Posledním dílem dnešní mozaiky oznamování pilotů je přestup Valtteriho Bottase k Mercedesu, za který bude v sezóně 2017 závodit společně s Lewisem Hamiltonem.

Sedmadvacetiletý finský pilot opustil Williams a u Stříbrných šípů zaplnil místo, jež uvolnil mistr světa Nico Rosberg, jenž se z Formule 1 překvapivě stáhl. Stává se tak 11. pilotem, jenž bude nastupovat za tuto stáj ve Formuli 1.

Bottas během čtyř sezón u Williamsu nevyhrál zatím žádnou velkou cenu, na pódium vystoupal celkem devětkrát. Letos však může očekávat, že si své statistiky notně vylepší - Mercedes je totiž opět považován za hlavního kandidáta na zisk titulu.

"Občas se v životě objeví nečekané okolnosti, které poskytují zajímavé příležitosti. Nicovo rozhodnutí v prosinci bylo velkým překvapením - rozhodně šlo pro tým o náročnou situaci na zvládnutí... Valtteri není kluk beze smyslu: drží se nohama na zemi, je upřímný a velmi soustředěný - k nám skvěle sedí," pochvaluje si sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff.

Bottas ke svému přestupu říká: "Pro mě jde o velmi vzrušující období. Myslím, že to chvíli potrvá, než pochopím, že tohle se skutečně odehrává. Rozhodně jde o splnění dalšího snu: závodit za další tým s tak bohatou historií - obzvlášť v posledních letech, které byly tak působivé. Jsem opravdu hrdý na to, že se stávám jeho součástí a děkuji všem u Mercedesu za důvěru v mé schopnosti a poskytnutí této příležitosti.

Vše tady na mě působí moc dobře. Zapůsobila na mě zařízení a těším se na to, až všechny lépe poznám. Svou první zkušenost s pohonem Mercedesu jsem získal v roce 2009 v F3 a pohonnou jednotku samozřejmě znám z posledních tří let u Williamsu. Ale existuje spousta věcí, které se o autě musím naučit, také jak tým funguje v továrně, během testů a závodů."

Toto Wolff (vlevo) s Valtterim Bottasem při podpisu smlouvy | foto: Daimler AG

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy