Respektovaný expilot F1 Berger má jiný názor na očekávanou volbu Mercedesu

Berger, Gerhard | foto: Red Bull Content Pool

Bývalý rakouský pilot Formule 1, Gerhard Berger, si myslí, že Mercedes měl spíše sáhnout po Wehrleinovi. Bottas prý loni nejezdil až tak přesvědčivě, a navíc by Mercedes mohl volbou mladého Němce ukázat, že jejich juniorský program má smysl.

V posledních týdnech byl souboj o druhou sedačku, v současné době nejúspěšnější stáje, již pouze mezi dvěma jezdci - Valteri Bottasem a mladíkem Pascalem Wehrelinem. V současné době je již takřka jisté, že Fin skončí u Mercedesu a dvaadvacetiletý Němec se bude muset spokojit s místem u Sauberu, kde nahradí Brazilce Nasra.

Toto rozhodnutí se ale úplně nezamlouvá bývalému rakouskému pilotovi Formule 1, Gerhardu Bergerovi, který by raději sáhl po mladším Wehrleinovi.

"Já bych sáhl po Wehrleinovi, abych ukázal, že můj juniorský program k něčemu vlastně je. Wehrlein v rámci tohoto programu předvedl přesvědčivé výkony. Jedinou možností, jak zjistit, jestli je opravdu dobrým pilotem, je posadit ho do špičkového auta," řekl Rakušan pro Auto Motor und Sport.

Rosberg, rozhovor s Bergerem | foto: Red Bull Content Pool

Bývalý spolumajitel stáje Toro Rosso přiznává, že vybrání Wehrleina by bylo riskantnějším tahem, ale i to se prý někdy může vyplatit. Navíc dodává, že Bottas loni nedokázal Massu jasně porazit, a proto ho úplně nepřesvědčil, že by byl tím nejlepším řešením.

"Když ho porovnáme s Bottasem, tak by to byl rozhodně riskantnější krok. Možná ale není vždy tím nejlepším řešením udělat to, co vám přelétne jako první přes nos. K Bottasovi mám velkou úctu, je rychlý, je to týmový hráč a velký sympaťák. Svou šanci si zaslouží. Na druhou stranu se mu nepodařilo převálcovat Massu, takže nemohu říct, že je tou nejlepší možností," zakončil Berger.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy