"Pro Bottase to je situace jako ze snu," tvrdí jeho krajan Häkkinen

Valtteri Bottas v Brazílii | foto: Williams F1 Team

Dvojnásobný mistr světa z let 1998 a 1999 Mika Häkkinen se rozpovídal o případném přestupu Valtteriho Bottase k Mercedesu.

Valteri Bottas je v současné době hlavním kandidátem na druhou sedačku u Stříbrných šípů. Jeho "největší" rival, Pascal Wehrlein, podepsal smlouvu se švýcarským Sauberem, a ve hře tak není nikdo jiný. Bottas byl dokonce již na návštěvě továrny Mercedesu v Brackley.

"Je to pro něj naprosto skvělé. Je jezdcem, o něhož má zájem tým, který v poslední době naprosto dominoval ve Formuli 1. Je to situace jako ze snu," okomentoval dění Häkkinen.

Na otázku, zda opravdu mezi Bottasem a Mercedesem probíhají diskuze o přestupu, dvojnásobný mistr světa odpověděl: "Ano, samozřejmě, že o tom diskutují." 

Mika Häkkinen a Dieter Zetsche ve Stuttgartu | foto: Daimler AG

Häkkinen věří, že bude jasno již před zimními testy v Barceloňe, které začnou 27. února. "Nebudu tady vtipkovat, že se to dozvíme až před prvním závodem. Do zimních testů už nezbývá moc času a já věřím, že do té doby už budeme vědět více."

Předposlední otázku finského reportéra ohledně Bottasovo návštěvy sídla Mercedesu v Breckley si Häkkinen převzal trošku po svém a bohužel nic konkrétnějšího nepotvrdil.

"Je tohle nějaký výslech? (smích) Mějme na paměti, že je to pro něj skvělá situace. Je to prostě super, když máte možnost jezdit za tým, který je na vrcholu a je schopen vyhrávat. Výš už se dostat ani nezle."

Hakkinen je také přesvědčen, že Bottas je pilot, který dosahuje kvalit mistra světa, pokud bude mít konkurenceschopné auto. "Ano, nevidím nic, co by tomu bránilo," zakončil finský ex-pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy