Ecclestone by chtěl vidět Micka Schumachera v F1

Mick Schumacher | foto: ADAC Motorsport

Bernie Ecclestone by byl rád, kdyby se Mick Schumacher v budoucnosti dostal do Formule 1, přestože syn slavného mistra světa nikam nechvátá.

Sedmnáctiletý syn slavného šampiona Michaela Schumachera, který se žel stále zotavuje ze svého zranění na lyžích, bude v sezóně 2017 závodit v evropském šampionátu F3 poté, co loni skončil druhý v německé i italské sérii F4. Podobný postup v minulosti volil i jeho otec, Ayrton Senna, Sebastian Vettel či Lewis Hamilton.

"Formule 3 pro mě bude ideálním krokem. Naprosto se nemůžu dočkat, až nový rok začne," uvedl německý mladík, o jehož kariéru se stará Sabine Kehmová, s níž spolupracovat i Michael. Výhodou je, že tak není vázán na žádný tým, jak tomu bývá v případě různých juniorských programů - po sezóně tedy bude moci nezávisle vyjednávat, s kýmkoliv si bude přát.

Ecclestone, jenž zažil úspěšnou éru jeho otce, by si přál, aby se Mick do královské třídy motorsportu dostal: "Pokud by byl jen tak dobrý, jako byl jeho otec, tak proč ne? Bylo by to pro Formuli 1 dobré, kdyby se v ní jméno Schumacher objevilo znovu," uvádí šéf F1 pro Sport Bild.

Mick Schumacher (vpravo) s odstupujícím šampionem Nicem Rosbergem na sklonku loňského roku ve Stuttgartu | foto: Daimler AG

V současné době není před F1 nutností závodit ještě v GP2, která je dosti drahou sérií, navíc z ní do nejvyššího patra letos nepostoupil nikdo - ani její šampion. Sám Mick ale nechce nikam spěchat: "Nesnažím se nikam chvátat a nechci rychle získávat výsledky. Chci na sobě pořád pracovat. Závodění je velmi komplexním sportem. Je to samozřejmě náročné, ale také naprosto fascinující."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy