Chce Mick Schumacher uspíšit svůj případný přechod do F1?

Schumacher, Mick | foto: ADAC Motorsport

V posledních měsících se v médiích začíná skloňovat jméno Mick Schumacher a jeho budoucí angažmá v F1. Synovi asi nejikoničtějšího pilota všech dob je již 17 let, což je v dnešní uspěchané době dokonce věk dostačující k tomu, aby se pilot mohl úspěšně ucházet o sedačku v královně motorsportu

Krom jména tu jsou ale i výsledky. Mick se po úspěšné sezóně v Italské Formuli 4 a dvou letech v německé ADAC Formuli 4, kdy letos v obou sériích se stájí Prema Powerteam získal druhá místa, přesune do Evropské Formule 3. V té jezdil i před svou premiérou u Toro Rosso i Max Verstappen či Lance Stroll, který v roce 2017 bude hájit barvy Williamsu. 

Je tedy otázkou, zda již pro sezónu 2018 bude mladý Schumi horké zboží. Dle toho, co ale řekl pro web Pirelli, to nevypadá, že by Mick někam chvátal. Má na věc vcelku dospělý pohled a věří v tvrdou práci a poctivě vyjeté výsledky.

"Závodění je to, co mě baví. Mám to pořád v hlavě. Je to sice vyčerpávající, náročné a složité, ale mě to naprosto pohlcuje.  V současné době je mým cílem stát se dobrým jezdcem. To znamená tvrdě pracovat a přibližovat se tomu snu krůček po krůčku. Jsem přesvědčen, že toto je jediná cesta, jak svých cílů mohu dosáhnout. A jsem také přesvědčen, že se mi to podaří. Pro mě je důležité mít dobré zázemí, díky tomu se pak stávám sebevědomějším a připravenějším na všechny výzvy, které na mě čekají."

Nico Rosberg a Mick Schumacher ve Stuttgartu | foto: Daimler AG

Konstantní práce je dle Micka základem dlouhodobé úspěšnosti. Honba za rychlými výsledky prý není tou správnou cestou."Proto se nesnažím nikam chvátat a nechci rychle získávat výsledky. Chci na sobě pořád pracovat. Závodění je velmi komplexním sportem. Je to samozřejmě náročné, ale také naprosto fascinující."

Mick musí tvrdě trénovat i mimo okruh. Krom klasické fyzické přípravy mladý Schumacher prohání i své horské kolo či motorku. Základem tréninku je ale pořád jízda na trati. "Není nic lepšího než být na trati a snažit se zajet to jedno dokonalé kolo. Vždycky se pak snažím ten výsledek ještě vylepšit. Jsem na sobě ochoten tvrdě pracovat, jelikož to bude mít dopad na mé výsledky, bez kterých nelze dosáhnout mého snu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy