Williams je prý nekompromisní. Bude mít Mercedes o Bottase vůbec zájem?

Valtteri Bottas v Malajsii | foto: Williams F1 Team

Podmínky Williamsu jsou dle dostupných neoficiálních informací dosti závratné a dle slov Totto Wolffa to úplně nezní, že by bez Bottase ve své stáji nemohl klidně spát.

Před pár dny dle brazilských médií podepsal smlouvu s Williamsem pro příští rok Felipe Massa, který by tak doplnil Lance Strolla a uvolnil Bottase pro přestup k Mercedesu. Williams je ale prý při vyjednávání značně nekompromisní a reakce Stříbrných šípů ohledně Bottase nejsou zrovna dvakrát nadšené.

"Valtteri je jedna možnost, ale víme, jak je důležitý pro svůj současný tým. Je to opravdu delikátní situace, která si žádá opatrné jednání, takže si musíme vzít nějaký čas na rozmyšlenou," okomentoval situaci ohledně přestupu šéf Mercedesu Totto Wolff.

Willliamsová, Claire | foto: Williams F1 Team

Neoficiálně se hovoří až o celkové slevě 20-ti miliónů eur na pohonné jednotky Mecredes. Bottas by tak Stříbrné šípy vyšel na nějakých 25 miliónů eur. Rosberg stál ročně Mercedes zhruba 15 miliónů, takže pokud jsou tyto informace pravdivé, německá automobilka by byla koupením Fina zhruba 10 miliónů ve ztrátě oproti situaci, kdy by za ně jezdil Rosberg. Wolff to celé komentuje následovně: "Nerozhodli jsme se proto, že nezáleží jen  na nás a pilotovi. Ve hře je mnoho dalších faktorů."

Ve hře tak ještě zůstává Pascal Wehrlein, kterého by preferoval třeba Lewis Hamilton, ale zkušenostmi se s Bottasem nedá úplně srovnávat. Mercedes sdělil, že rozhodnutí nepadne dříve než  3. ledna, takže nám nezbývá nic jiného než čekat. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy