Premiéra se odkládá

V tomto týdnu se měla uskutečnit plánovaná neoficiální premiéra nového vozu McLaren Mercedes MP4-18 přímo na závodní dráze. Jezdci týmu se těšili na svezení s dlouho vyvíjeným vozem, ale budou se muset obrnit trpělivostí.

Jeho premiéra je znovu odložena a v nejoptimističtějších komentářích se hovoří o 14 dnech. Nicméně překvapivé prohlášení udělal šéf týmu Ron Dennis, který si umí představit, že by se nový vůz na závodní trati ukázal až v sezoně 2004!

„Není důvodu spěchat. Inovovaný MP4-17D je velmi dobrý a nebylo by dobré věci uspěchat. Nový vůz bude nasazen až ve chvíli, kdy bude dokonale připraven. Dokonce zvažujeme možnost, že by byl nový MP4-18 nasazen až v další sezoně,“ řekl Dennis.

Je pravdou, že dle výsledkových listin nemá McLaren kam spěchat, ale vzhledem k vývoji a okolnostem předchozích 3 závodů je to pouze názor relativní a jsem přesvědčen, že právě stáj McLaren je si ho vědoma ze všech nejvíce. Je jisté, že si nemůže dovolit nasadit poruchový vůz, pokud chce bojovat o titul, ale také nesmí zaspat vhodný okamžik k jeho nasazení.

Nicméně dokud nebude představeno v závodě nové Ferrari F2003GA a jeho potenciál, má McLaren relativně dost času…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy