V případě pokračování dominance Mercedesu bude muset FIA zastavit vývoj, tvrdí Tost

Helmut Marko a Franz Tost v Singapuru | foto: Red Bull Content Pool

Krom toho, že by F1 měla expandovat i do jiných částí světa, si šéf Toro Rosso myslí, že v případě další dominance Stříbrných šípů bude třeba zakročit, aby i zbytek pole měl šanci na dohnání výkonnostního rozdílu.

Šéf stáje Toro Rosso Franz Tost si myslí, že největší výhoda Mercedesu pramení právě z jejich pohonné jednotky, která je v dnešní době alfou a omegou každého úspěšného či neúspěšného týmu. Dle Tosta je problém tak velký, že by FIA měla zastavit v případě pokračující dominance Mercedesu možnost vývoje. 

Na první pohled to nenzí jako úplně férové řešení, ale je třeba vzít v potaz jakým gigantem značka F1 je a v jaké situaci se nachází. V dnešní době je prostě složité udržet diváka dvě hodiny u televize s tím, že bude de facto dopředu známý vítěz.

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

"Pokud chceme větší show, tak je nejprve třeba srovnat výkonnost pohonných jednotek. Pokud v roce 2017 bude Mercedes i nadále dominovat, tak FIA musí zabránit dalšímu vývoji, aby je zbytek dohnal.

Dneska je to spíš pohár motorů, protože Alonso a Vettel by s pohonnou jednotkou od Mercedesu titul vyhráli taky. Doufám, že Red Bull a Ferrari se někam přes zimu posunou. Diváci chtějí vidět různé vítěze a havárky, které ale nebudou mít nějaké vážné následky. Přátelé mi pořád říkají, že už ani na startu nejsou kolize," okomentoval situaci Rakušan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy