Vettel od roku 2018 k Mercedesu? Podle Bergera o tom uvažuje

Sebastian Vettel | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel se podle bývalého jezdce Formule 1 Gerharda Bergera vážně zabývá možností přestupu k Mercedesu po příští sezóně.

Mercedes má pro příští sezónu stále volné místo po šokujícím oznámení Nica Rosberga, jenž bezprostředně po zisku mistrovského titulu svou kariéru v F1 ukončil. Německý tým za něj stále shání náhradu, ale už se jí stane kdokoliv, tak smlouvu dostane jen zřejmě na rok.

To pro sezónu 2018 představuje zajímavou možnost pro ta největší esa současné F1 včetně Fernanda Alonsa z McLarenu či Sebastiana Vettela z Ferrari. Podle Bergera, který pro Rosberga letos vyjednal dvouletý kontrakt, o tom minimálně druhý z nich vážně přemýšlí.

"Ferrari najednou cítí tlak. Sebastian bude bedlivě monitorovat jejich pokrok a s obnovováním smlouvy nebude spěchat. Jsem si jistý, že hluboko uvnitř si přeje mít šanci odejít v roce 2018 k Mercedesu," tvrdí Berger, jenž to s Ferrari dotáhl v letech 1988 a 1994 na třetí místo v šampionátu jezdců.

Sebastian Vettel touží po dalších mistrovských titulech, dočká se příští rok? | foto: Scuderia Ferrari

Co s tím může Scuderia udělat? "Ferrari musí zajistit, aby byl Vettel spokojený, aby jej neztratili," říká 57letý Rakušan. V Maranellu musí po delší době naplnit své mistrovské ambice a přijít s vozem, s nímž by jeho piloti mohli vítězit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy