Williams odmítá komentovat případný přestup Bottase. Mlčí i o Loweovi

Valtteri Bottas v Malajsii | foto: Williams F1 Team

Jméno sedmadvacetiletého Fina je v posledních dnech dost často spojováno s druhou sedačkou u týmu Mercedes a někteří odborníci jej považují za hlavního kandidáta na post týmového parťáka Lewise Hamiltona.

Neznámý zdroj tvrdí, že mezi Mercedesem a stájí Williams probíhají v současné době již diskuze ohledně přestupu. Hovoří se prý o zlevnění motorů (o zhruba 10 miliónů liber) pro Williams, který využívá pohonnou jednotku od Stříbrných šípů, a zařazení Wehrleina po bok mladíka Lance Strolla. Napoprvé prý byla nabídka zamítnuta, nyní se prý připravuje druhý návrh znění.

Tiskový mluvčí Williamsu odmítl situaci nějak blíže komentovat: "Pro rok 2017 jsme ohlásili jako jezdce Valtteriho a Lance, takže není v současné době co komentovat."

Williams by si jistě rád Bottase podržel už jen kvůli čerstvě osmnáctiletému Strollovi. Pokud by tým přibral Wehrleina, tak by ve Williamsu jezdil úplný nováček a pilot, který aktivně odjel pouze jednu sezónu, a to za Manor. Už letošek byl pro Williams nepříjemný, co se týče výsledků. Loni tým skončil třetí v Poháru konstruktérů, letos z toho bylo až páté místo a kombinace dvou mladých pilotů se tak nejeví jako nejlepší papírová volba.

Příprava vozů na závodní víkend v Brazílii | foto: Pirelli

Do toho se celý řetězec komplikuje ještě případným odchodem Paddy Lowea ze Stříbrných šípů. Jisté informace naznačují, že by se měl vrátit právě k Williamsu, kde by mohl nahradit Pata Symondse, který přemýšlí o odchodu do důchodu. 

O případném přestupu technického šéfa Mercedesu Paddy Lowea k týmu oblíbeného nápoje Jamese Bonda tiskový mluvčí řekl: "Je to jen spekulace, není tak co komentovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy