Někteří lidé pořád zpochybňují můj potenciál, tvrdí Peréz

Sergio Pérez v Abú Zabí | foto: Sahara Force India

Sergio Peréz je už současnou situací značně frustrovaný. Rád by už totiž jezdil v některé z top stájí.

Pravdou je, že Checo letos zajel výbornou sezónu s dvojitou bednou a do týmové kasičky přidal o 31 bodů více než Nico Hülkenberg, který v příštím roce bude jezdit za Renault. Bohužel o mexického pilota nikdo nejeví zájem, z čehož je samotný Peréz značně rozmrzelý.

"Je to složité, někdy až frustrující. Dáváte do toho všechno, máte skvělé výsledky, ale většinou nedosáhnete na takové uznání, jaké byste si zasluhovali. Zajet ty výsledky, které jsem letos dokázal, nebylo vůbec snadné a pořád se najdou tací, kteří zpochybňují můj potenciál. Doufám, že příležitost jezdit v top týmu přijde brzy. Myslím si, že jsem na to připravený. Když jsem přešel v roce 2013 do McLarenu, tak jsem ještě neměl tolik zkušeností, jako mám teď. Teď je bezpochyby ten nejlepší čas, abych byl ve stáji schopné bojovat o titul," okomentoval situaci mexický pilot.

Mexický závodník zakončil letošní sezónu ve velkém stylu, kdy byl schopen v posledních 10 závodech dojet vždy na bodech a v deštivé Brazílii bral dokonce bramborovou medaili. Krom toho zajel i dvě třetí místa, a to v Monaku a při GP Evropy.

"Bezpochyby to byla moje nejlepší sezóna, co se týče mých výsledků a konzistence. Není úplně lehké bodovat v 10 závodech po sobě. Z pozic, ze kterých běžně startujeme, je velmi lehké přimotat se k nějaké kolizi, čímž bychom o ty body přišli. To akorát stvrzuje, že letošek byl opravdu mým nejlepším rokem v F1," dodal Mexičan.

Nico Hülkenberg a Sergio Pérez v závodě v Abú Zabí | foto: Sahara Force India

Checo Peréz také okomentoval průběh sezóny. Ze začátku to prý nevypadalo vůbec dobře, ale nakonec se vše zlomilo a Force India skončila na pěkném 4. místě v Poháru konstruktérů za Mercedesem, Red Bullem a Ferrari.

"Začátek sezóny byl strašný. Byly jsme pomalí. Pamatuji si, když jsme v Barceloně použili náš aerodynamický balíček a byla to katastrofa. Na Williams jsme tenkrát ztráceli 8 desetin a na Toro Rosso zhruba půl vteřiny. Nebylo to vůbec snadné, ale postupně jsme se zlepšovali, až jsme nakonec skončili na celkovém čtvrtém místě," zakončil Peréz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy