Brown je před rokem 2017 optimistou, rozjel skvělá jednání o sponzorství McLarenu

Fernando Alonso v Brazílii | foto: McLaren

Nový ředitel McLarenu Zak Brown je před příští sezónou optimistou. Věří, že jeho tým předvede další znatelný výkonnostní pokrok.

Šanci na stažení soupeřů otevírají velké změny v technických předpisech: širší monoposty s novou aerodynamikou, širší pneumatiky, zrušení žetonů pro vývoj motorů. McLaren po dvou letech navíc opět mění jezdce: Jensona Buttona nahradí mladý Stoffel Vandoorne.

Nový výkonný ředitel začal ve Wokingu naplno pracovat tento měsíc. Tím, co pozoruje, je zatím velmi povzbuzen: "Všichni jsou moc nadšeni. Do detailu jsem si prošel auto, viděl jsem všechny zprávy o letošním voze a to, kde našly prostor pro vylepšení. Všichni jsou tedy před příštím ročníkem velmi optimističtí."

Jak velké zlepšení od týmu můžeme čekat tuto zimu? "Letos dosáhli velkého pokroku. Posledních pár let bylo náročných, tento rok však měli dobré závodní auto. Honda přidává slušný výkon, a pokud zopakujeme stejný skok, jaký jsme předvedli mezi lety 2015 a 2016, i letos, pak na tom budeme dobře," soudí Brown.

Nový ředitel McLarenu Zak Brown v továrně ve Wokingu | foto: McLaren

Jeho prioritou je zlepšit finanční stránku McLarenu a sehnat hlavního sponzora, kterého po odchodu společnosti Vodafone stále hledají: "Jednám se spoustou lidí. V roce 2017 to není realistické, ale rok 2018 není zas tak daleko, proto se zaměříme na velké společnosti a značky, které smýšlí stejně. Určitě vedeme skvělé rozhovory, jsou ale na počátku."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy