Lepšího učitele si nemohu přát! Vandoorne doufá v dobrý start své kariéry

Stoffel Vandoorne se dočkal své velké šance | foto: McLaren

Debut ve Formuli 1 má už úspěšně za sebou a loni dokonce desátým místem v Bahrajnu načal bodový účet McLarenu v sezóně. Teď si Stoffel Vandoorne nemůže vynachválit skutečnost, že se bude učit od dvojnásobného mistra světa.

Díky rozhodnutí Jensona Buttona se čtyřiadvacetiletý Belgičan postoupí do F1 z pozice testovacího pilota. Rodák z Kotrijku je novou výzvou nadšen stejně jako skutečností, že se bude moci poměřovat s bývalým mistrem světa, což může jeho pověsti jenom prospět.

"Vzhledem k tomu, že je Fernando Alonso všemi ceněn hodně vysoko, je dobré mít ho po svém boku, vždyť se stále jedná o jednoho z nejrychlejších pilotů F1. Kdykoli je na trati, odvádí výborné výkony. Je to dobré být v týmu s někým takovým, bude to zajímavé měřítko. Také když se mi bude dařit, může to mít zásadní vliv na mou kariéru," líčí své dojmy Vandoorne.

"Když jsem jednou ve Formuli 1, tak chci bez ohledu na okolnosti odvádět tu nejlepší práci a od dalšího roku neočekávám nic jiného. Chci se na ni maximálně zaměřit, snažit se o co nejlepší přístup, tvrdě pracovat pro tým a chtít se posunout co nejvíc dopředu. To je ta nejdůležitější věc. Jaké budou výsledky, to je v tuto chvíli těžké odhadnout, ale určitě odvedeme maximum, které budeme schopni ze sebe vydat," odpověděl Vandoorne na otázku, nakolik jeho výkon může ovlivnit případný návrat Buttona v roce 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy