Příprava Strolla je podobné té Villeneuveově, tvrdí Symonds

Lance Stroll a Valtteri Bottas | foto: Williams F1 Team

Technický šéf Williamsu Pat Symonds popisuje přípravu kanadského mladíka Lance Strolla, který pro příští sezónu nahradí Felipeho Massu. Jeho trénink se prý podobá tomu, který absolvoval i Jacques Villeneuve.

Lance Stroll v současné době dokončuje sedmi měsíční program u Williamsu, ve kterém se kanadský mladík připravuje na příští sezónu, kdy konečně bude jezdit naostro za využití monopostu z roku 2014.

"Obecně vzato, všichni chlapi, kteří byli řádnými testovacími piloty, si prošli pořádným drilem. Jezdili na spoustě tratí, na kterých jejich týmy třeba vůbec nejezdili. Mají na svém kontě spoustu odjetých mil, ale vždy jejich příprava byla více o autě než jezdcích samotných. Jacques Villeneuve prošel u Williamsu velmi tvrdým programem. Něčím podobným si prošel i Stroll, bylo to zaměřené spíše na jeho jezdecké schopnosti. Například nacvičoval zastávky v boxech. Tým to trénovat nepotřebuje, ale on ano," okomentoval situaci Symonds.

Felipe Massa v kvalifikaci na Velkou cenu Brazílie | foto: Williams F1 Team

Symonds dodal, že k porovnávání dat je třeba používat data, která tým nasbíral v sezóně 2014 a Strollovy výkony jsou prý příjemným překvapením.

"Celý trénink ukázal spoustu věcí. V tomto programu se používá monopost z toku 2014 a "akademické" pneumatiky. Ty jsou rozdílné, nevíme přesně jak, a ani nemáme data. Můžeme akorát porovnávat Lanceovo výsledy s daty od Valtteriho a Felipeho z roku 2014.

Jsem docela překvapen, jak rychle se učí. To je vždy poznávací znamení dobrého pilota. Jezdí dobře a pořád se učí. Nyní je to hodně o práci s gumami a o všech těch technických věcech, které musí dostat pod palec. Musí si prostě projít obdobím, kdy bude probržďovat a vztekat se," zakončil Symonds.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy