Honda: Pro rok 2016 jsme si dali příliš nízké cíle

Motor Hondy | foto: Honda Racing F1

Honda si dle slov svého sportovního ředitele Jusuke Hasegawy pro sezónu 2016 nestanovila dostatečně ambiciózní cíle.

Po první náročné sezóně, kdy její pohonné jednotce scházel výkon i spolehlivost, se zaměřila na svou největší slabinu - deficit v oblasti rekuperace energie. A i když McLaren letos poskočil z loňského 9. místa mezi konstruktéry na šesté a nasbíral třikrát více bodů, tak Honda lituje, že si nestanovila vyšší cíle.

"Samozřejmě jsme cíl měli. Ale abych byl upřímný, nebyl dostatečně velký nebo dobrý. Nebyli jsme totiž s naším cílem dost optimističtí. Myslím, že jiné týmy odvedly velmi dobrou práci," přiznává Hasegawa pro F1i.

Zlepšila se Honda před sezónou 2016 tolik, kolik doufala? "Z pohledu spolehlivosti ano. Ale jinak to vlastně nebyla pravda. V Barceloně jsem si myslel, že pokud bychom mohli dokončovat závody, pak bychom měli spoustu šancí na zisk bodů. Ale ve skutečnosti k tomu nedocházelo. Proto je tedy zřejmé, že potřebujeme najít více výkonnosti."

Cíle Hondy pro sezónu 2016 mohly být vyšší | foto: Honda Racing F1

Japonská automobilka je ale rozhodně motivována k tomu, aby se zlepšovala i během příštího ročníku: "V Kanadě jsme nasadili novou turbínu, nové spalování v Silverstone a nový motor v Belgii. Při každém kroku jsem viděl pokrok."

"Měl jsem velkou radost z členů našeho týmu, protože mohli jasně vnímat, že mohli dosáhnout zlepšení, a výsledky jim poskytly určitou zpětnou vazbu," dodává sportovní ředitel Hondy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy