Theissen potvrzuje jednání se Sauberem

Theissen - Michael | foto: BMW Motorsport

Upadne tým Franka Williams v nemilost ve prospěch švýcarské stáje?

Už nějaký čas se spekuluje o tom, že by BMW mohlo vyměnit partnerský tým Williams za Sauber. S Williamsem spolupracuje bavorská automobilka od roku 2000 a po celou dobu je motor bezpochyby hlavní příčinou, proč je Williams stále špičkovým týmem.

Jenže vytouženého titulu se dosáhnout nedaří a letos to opět nevypadá nejrůžověji. BMW dochází trpělivost a dost možná se rozhodne podpořit raději Sauberovu továrnu v Hinwillu. Kromě Sauberu jedná BMW i s Red Bullem. Navíc je to možnost dodávat motor více týmům.

"Jedním s týmů, se kterými jednáme, je Sauber," oznámil Dr. Mario Theissen, ředitel BMW Motorsport. "Dnes mohu navíc prozradit, že pravděpodobnost dodávek motorů druhému týmu v příštím roce je vyšší než 50%. V podstatě uvažujeme o komkoliv, hlavně jsme jednali s Red Bullem. Rozhodnutí by mělo padnout koncem června."

I kdyby BMW podporovalo jiný tým nebo i více týmů, Williams podle Theissena zůstane nadále hlavním partnerem. Přesto by všichni dostali stejnou specifikaci motoru - čehož se například Sauberu od Ferrari nedostává. "Dva různé motory bychom rozhodně nedělali," dodal Theissen.

Foto: BMW Motorsport

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy