Co to znamená? Mercedes pozastavil jednání se Sauberem

Wehrlein, Pascal | foto: Mercedes AMG F1 Team

Jednání ohledně přestupu loňského šampióna série DTM po ročním angažmá u Manoru ke švýcarskému Sauberu byla pozastavena.

Vypadalo to, že německý pilot Pascal Wehrlein bude v příští sezóně jezdit po boku Seriga Peréze za Force Indii, ale nakonec sedačku po Hülkenbergovi zdědil Francouz Esteban Ocon, který za Manor jezdil po odchodu Ria Harjanta. 

V posledních týdnech to zase vypadalo že Wehrlein zakotví u švýcarského Sauberu, u kterého pravděpodobně po ztrátě sponzora skončí poslední brazilskýpilot současné F1 - Felipe Nasr.

Pascal Wehrlein před závodem na Monze | foto: Manor Racing

Celý přestupový kolotoč, který letos vypadal dosti poklidně, ale naboural nečekaný odchod Nika Rosberga do závodního důchodu. Mercedes, jakožto nejlepší tým současnosti, tak hledá náhradu. O Wehrleinovi se spekulovalo hned od pátku a Toto Wolff dokonce nyní prozradil, že pozastavil jednání se Sauberem ohledně případného přestupu. 

"Už jsme byli celkem daleko, co se týče jednání se Sauberem. V posledních týdnech jsem s nimi hodně mluvil. Nyní ale bylo vše pozastaveno kvůli mimořádným událostem posledních dní. Pascal je ambiciózní mladý muž. Má velké cíle, které s ním sdílíme. Proto je také součástí našeho programu pro talentované piloty. Rok teď jezdil za Manor. Kdybych si měl sepsat seznam vánočních přání, tak jedno z nich by bylo, aby mohl jezdit rok nebo dva za tým ze středu pole. Letos ale nic sepisovat nebudu. Musíme nalézt dobrý kompromis. A stejně jako Nico musíme udělat odvážné rozhodnutí," okomentoval situaci šéf Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy