Prohlášení Toto Wolffa k Rosbergovu nečekanému ukončení kariéry

Když Rosberg s Wolffem slavili v Malajsii titul v Poháru konstruktérů, minimálně jeden z nich netušil... | foto: Mercedes AMG F1 Team

Překvapivé rozhodnutí Nico Rosberga nemohlo zůstat ani bez komentáře šéfa týmu Mercedes. Takto se Toto Wolff k odchodu čerstvého mistra světa z vítězné stáje vyjádřil.

"Ze strany Nica je to odvážné rozhodnutí, svědčící o jeho síle a charakteru. Rozhodl se odejít na vrcholu své kariéry jako mistr světa poté, co si splnil svůj dětský sen. Jednoznačnost jeho úsudku mě vedla k přijetí jeho rozhodnutí ihned poté, co mě s ním seznámil.

Je nemožné zachytit podstatu člověka v několika krátkých slovech. Nico byl zvláštní kombinací přirozeného talentu a bojovného ducha, který ho dovedl až na to místo, na kterém dnes stojí. Během jeho kariéry si někteří lidé mysleli, že kráčí po zlaté stezce úspěchu jen proto, že jeho otec se v minulosti stal mistrem světa. Ve skutečnosti v některých ohledech musel čelit větším výzvám a znamenalo to, že pod tíhou očekávání byl přinucen bojovat mnohem tvrději.

U Mercedesu se projevoval Nico jako neúnavný bojovník, který se dokázal odrazit od neúspěchů na inspirativní cestu, získával si respekt svou houževnatostí, bojovným duchem a způsobem, jakým si pod sebevětším tlakem zachovával nadhled. Od roku 2010, kdy vlil do našeho týmu zvláštní energii, s Mercedesm společně rostl. Chceme mu říci výstižné "děkujeme" za jeho neocenitelný příspěvek k našim úspěchům, a můžeme ho zařadit po bok největších pilotů Michaela Schumachera a Lewise Hamiltona. 

Pro tým je to nečekaná situace, ale také do jisté míry vzrušující. Vstupujeme tak do nové éry technických pravidel a u Mercedesu je prázdný kokpit pro nadcházející sezónu. Potřebujeme nezbytný čas ke zhodnocení našich možností a poté určitě najdeme správnou cestu pro naši budoucnost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy