Šok: Rosberg po zisku titulu v F1 končí!

Z oslav mistrovského titulu v továrně v Brackley | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg dnes šokoval svým oznámení, že ve Formuli 1 po letošní sezóně končí. Co jej k tomu vedlo?

"Po 25 letech závodění to bylo mým snem se jednoho dne stát mistrem světa. I přes tvrdou práci, bolest, oběti, tohle byl můj cíl. A teď jsem to dokázal. Zdolal jsem svou horu, jsem na vrcholu, proto mi to připadá správné. Mým nejsilnějším pocitem je teď hluboký díky všem, kdo mě podporovali, aby se tento sen naplnil," oznamuje Rosberg.

"Tato sezóna, řeknu vám, byla hrozně těžká. Tlačil jsem na to jako šílenec ve všech oblastech po zklamání v předchozích dvou letech. Naplňovaly mě motivací k úrovním, které jsem nikdy dříve nezažil. Samozřejmě to mělo dopad na ty, které také miluji - celá rodina musela přinášet oběti, všechno stavět za náš cíl."

"Nedokážu nalézt dostatečná slova, kterými bych poděkoval mé manželce Vivian. Byla neuvěřitelná. Chápala, že tento rok je velký, naše příležitost to dokázat, a vytvořila pro mě prostor, abych se vždy po každém závodě mohl plně zotavit, starala se o naší dcerku každou noc, zařizovala vše, když se věci zkomplikovaly, a stavěla náš šampionát na první místo," vysvětluje pilot Mercedesu.

Nico Rosberg slaví mistorvský titul po závodě v Abú Zabí | foto: Mercedes AMG F1 Team

"Když jsem vyhrál závod v Suzuce, od chvíle, kdy jsem měl osud titulu ve svých rukou, jsem začal pociťovat velký tlak a přemýšlet o konci mé kariéry, pokud se stanu mistrem světa. V neděli ráno v Abú Zabí jsem věděl, že může jít o můj poslední závod, a tento pocit mi vyčistil před startem hlavu.

Chtěl jsem si užít každý okamžik zkušenosti s vědomím, že to může být naposledy... a pak světla zhasla a já jsem prožil těch nejintenzívnějších 5 kol svého života. Rozhodl jsem se v pondělí večer. Po přemýšlení ten den jsem to nejdříve oznámil Vivian a Georgovi [Noltovi, manažerovi Nicova týmu], pak Totovi."

Jediná věc, která mi toto rozhodnutí ztěžuje, je to, že svou závodní rodinu dostávám do této těžké situace. Ale Toto tomu rozumí. Hned věděl, že jsem zcela přesvědčený, což mě ujistilo. Mým největším úspěchem v závodění bude vždy mistrovský titul s tímto neuvěřitelným týmem lidí, se Stříbrnými šípy.

Nyní jsem zde, abych si ten okamžik užil. Je čas si vychutnat příští týdny, přemýšlet o sezóně a užívat si každou zkušenost, která se mi naskytne. Potom zahnu za další roh svého života a uvidím, co mi přinese," dodává Rosberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 42 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy