Clarkson tvrdí, že široká kola F1 nespasí, a přidává svůj návrh kvalifikace

Red Bull | foto: Red Bull Content Pool

Bývalý moderátor motoristické show Top Gear na nově vzniklé internetové platformě Drivetribe zveřejnil svůj pohled na současnou F1.

Hvězdné trio Hammond, May a Clarkson  asi není třeba představovat. Tato trojice moderátorů dlouhá léta stála za kultovním pořadem Top Gear a před dvěma týdny chlapi rozjeli nový projekt The Grand Tour - seriál z produkce Amazonu, který je ještě nabušenější a ostřejší verzí svého de facto britského předchůdce.

Na mediální vlně okolo prvních dílů The Grand Tour se svezl i další projekt, za kterým stojí zmíněná trojice motoristických novinářů - sociální síť Drivetribe. Ta byla spuštěna před pár dny a jedná se o místo, kde lze nalézt zajímavý multimediální obsah ze všech oblastí motorismu. 

Jeremy Clarkson na Drivetribe zveřejnil i zajímavý sloupek, kde se zamýšlí nad současným stavem královny motorsportu a nabízí i zajímavé řešení, které by ze závodů udělalo větší drama.

Start Velké Ceny v Mexiku | foto: Red Bull Content Pool

V první části příspěvku Clarkson popisuje, jak moc ho současná Formule 1 nebaví díky přehnané svázanosti jezdců a zbytečné komplexnosti, kdy formuli přirovnává k počítači, který jen někdo pár hodin udržuje v chodu. Tvrdí, že diváky nezajímají technologie jako např. DRS či KERS.  Dále dodává, že širší pneumatiky a křídla tento problém nevyřeší. Musí se změnit celý systém a předkládá svůj návrh.

"Pokud Hamilton v kvalifikaci vybojuje pole position, tak jeho týmový kolega bude začínat z poslední příčky. Když Verstappen bude druhý, tak jeho kolega začne jako předposlední a tak to půjde dál.

Tohle z kvalifikace udělá skvělou show, jelikož poražení vašeho týmového parťáka bude rozhodující. Navíc pak i samotný závod bude mnohem zajímavější, jelikož nejrychlejší auta budou na začátku a na konci startovního roštu. Nejpomalejší týmy se budou držet někde ve středu pole a budou tak tvořit překážku během celého závodu, která zaručí dostatek předjíždění.

Navíc se vám nikdy nestane, že dva piloti z jednoto týmu budou jezdit po boku, takže nebudou zbytečné omezování rozkazy z boxové zídky," vysvětluje Clarkson svůj nápad.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy