Red Bull: Gasly ještě může skončit v F1

Pierre Gasly | foto: Red Bull Content Pool

Nový šampion formulové série GP2 Pierre Gasly může podle Red Bullu stále skončit ve Formuli 1, přestože na něj pro příští sezónu místo nezbylo.

Gasly vybojoval svůj titul v GP2 minulý týden v Abú Zabí, týmy F1 však letos mladíky z této série přehlídly. Šanci jim nedá ani Toro Rosso, které už prodloužilo smlouvy s Daniilem Kvjatem a Carlosem Sainzem, jr.

Francouz patří do programu Red Bullu pro mladé jezdce od roku 2013, kdy ovládl formulovou sérii Renault Eurocup, a testoval již s oběma jeho týmy. Tento rok se podílel také na vývoji pneumatik Pirelli pro sezónu 2017 s vozem RB11.

"Gasly letos odvedl skvělou práci, je to příjemné vidět, jak vyhrál šampionát GP2. V testech pro nás letos odvedl důležitou vývojovou práci. V F1 pro něj momentálně není místo, je však nejstarším členem juniorského týmu a my si jej necháváme proto, že si jej extrémně ceníme. Ať už bude jeho budoucnost jakákoliv, F1 může být stále její součástí," říká šéf Red Bullu Christian Horner.

Pierre Gasly s Red Bullem při testech širších pneumatik Pirelli v Abú Zabí | foto: Pirelli

Gaslyho budoucnost spočívá v rukou odborného poradce Helmuta Marka, jenž má na starosti juniorský program Red Bullu. "Řekl jsem Helmutovi, že mým jediným cílem je dostat se do F1. Vždy o to budu moc usilovat, vždy však potřebujete šanci. Uvidíme, jak to dopadne - momentálně nevím. Má budoucnost je velmi otevřená, můžete si ale být jisti, že budu tlačit na všechno, abych se do F1 dostal," uvádí Gasly.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy