Pirelli otestovalo 96 různých prototypů pneumatik, teď začne tvrdá práce

Ferrari v posledním testu pneumatik pro rok 2017 v Abú Zabí | foto: Pirelli

Pirelli včera v Abú Zabí zakončilo testování širších pneumatik pro sezónu 2017. Jak hodnotí svůj vývojový program a kolik toho zvládlo?

Úterý v Abú Zabí bylo posledním z letošních 24 dnů, kdy tři týmy pomoci loňských upravených vozů pomáhaly Pirelli s testováním pneumatik pro rok 2017: Ferrari, Mercedes a Red Bull. Cílem pro příští sezónu je zrychlení o pět sekund na kolo.

Tři auta včera ujela celkem 331 kol, což odpovídá 1839 kilometrům nebo vzdálenosti šesti Velkých cen Abú Zabí. Vyzkoušelo se 96 odlišných prototypů, týmy jezdily s různými specifikacemi, aby italský výrobce nasbíral co nejvíce dat.

Za volantem Ferrari se objevil Kimi Räikkönen, u Mercedesu kvůli nevolnosti vystřídal po chvilce Lewise Hamiltona Pascal Wehrlein a u Red Bullu se o auto podělili Daniel Ricciardo a Max Verstappen.

S Red Bullem v úterý kroužili závodní piloti - Daniel Ricciardo dopoledne, poté ho vystřídal Max Verstappen | foto: Pirelli

"Poslední den, kdy jsme s třemi vozy najednou dokončili vývojový program, si naše prototypy pro rok 2017 vyzkoušelo pět závodních jezdců. Nyní začíná tvrdá práce, když budeme srovnávat a analyzovat výsledky naši 24 dnů a přibližně 12 000 kilometrů testování, abychom definovali pneumatiky, s nimiž budeme příští rok závodit," komentuje Paul Hembery.

"Ty si pak poprvé vyzkoušíme na aktuálních vozech pro sezónu 2017 během oficiálních skupinových testů příští únor. Naše poslední testy v Abú Zabí probíhaly podle plánu a my jsme mohli díky upraveným vozům Mercedesu, Red Bullu a Ferrari nasbírat potřebná data - bez nich by nebylo možné uskutečnit tento intenzivní vývojový program," děkuje sportovní ředitel Pirelli.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy