Keke Rosberg se v Abú Zabí neukázal. Proč?

Rosberg, Keke | foto: Williams F1 Team

Jak prožíval Keke Rosberg závěrečný boj svého syna Nica o titul? Kde byl během víkendu? Co na svém synovi obdivuje? Na všechny tyto otázky bývalý mistr světa médiím poskytl odpověď.

Mistr světa z roku 1982 Keke Rosberg se rozpovídal o pocitech, které zažíval během poslední bitvy této sezóny v Abú Zabí, kde jeho syn nakonec díky druhému místu udržel náskok a získal premiérový titul mistra světa. Novinářům také vysvětlil, proč se v na okruhu Jas Marina neukázal.

"Když se ohlédnu zpět, tak pořád nevidím šanci, že bych tu byl celé tři dny a nemohl nic dělat. Neměl bych chvilku klidu. Bavili jsme se o tom s Nicem a řekl jsem mu, že nemohu přijet, že by to nefungovalo. Samozřejmě věděl, že budu v Dubaii," okomentoval situaci Nikův otec.

Nico Rosberg slaví mistorvský titul po závodě v Abú Zabí | foto: Mercedes AMG F1 Team

Na otázka, jak reagoval na zpomalování Hamiltona, Keke odpověděl: "Dal jsem si pořádný doušek piva a říkal jsem si, že to bude ještě hodně divoké."

Dle Keke Rosberga je až neuvěřitelné, jakou má jeho syn psychickou odolnost. Do každého závodu prý jde vždy plně připraven a rve se o každý bodík.

"Nevím, jak to dělá. Je to úžasné. Obdivuji jeho psychickou odolnost a jeho zapálení. Nevím, jak to mají jiní jezdci, ale Nico jede vždy na 110 % a nemá to nic společného se způsobem, jakým se do F1 dostal.

Poslední tři dny musel být pod enormním tlakem, protože musíte bojovat o každý bod během každého víkendu a roku. Pokud tedy závod nedokončíte, hrozně vás to zasáhne.

"Když jsem přišel do Formule 1, měl jsem jedno pravidlo: musíš vyhrát velkou cenu, musíš vyhrát v Monacu a musíš se stát mistrem světa. To jsem řekl i Nikovi a on to vše dokázal," zakončil Keke Rosberg.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy