Sauber se rozloučí se brazilským sponzorem a nejspíše i s Nasrem

Felipe Nasr v Brazílii | foto: Sauber Motorsport AG

Sauberu odejde hlavní sponzor a nejspíše jeden jezdec, kdo jej nahradí?

Když Sauber potvrdil setrvání Marcuse Ericssona, ale nepotvrdil Felipeho Nasra, všichni začali tušit, že Brazilec nemá místo v týmu vůbec jisté. Další rána pro něj přišla teď, Banco do Brasil, hlavní sponzor Sauberu, který do týmu přišel spolu s Nasrem, oznámil, že na konci sezony se Sauberem neprodlouží smlouvu.

Banco do Brasil oficiálně tvrdí, že Sauber přislíbil příchod dalších brazilských sponzorů. Neoficiální informace hovoří o špatní finanční situaci banky. Ať už důvod jakýkoliv, jedná o špatnou zprávu pro Felipeho Nasra. Jeho účinkování v Sauberu je silně spojeno s penězi od Brazilců. S jejich odchodem se očekává i Nasrův odchod. Kdo jej nahradí?

Banco do Brasil je hlavním sponzorem Sauberu | foto: Sauber Motorsport AG

Možná překvapivým kandidátem je Pascal Wehrlein, který by uvolnil i druhé místo v Manoru. Mohl by s sebou přinést i nějaké sponzorské peníze a talent. I když někteří odborníci tvrdí, že Ocon podává lepší výsledky než Němec, byl to Wehrlein, kdo vybojoval jediné letošní body Manoru. Právě on by měl mít před podpisem smlouvy se Sauberem

V Manoru by tím pádem byla dvě volná místa. Spekuluje se o příchodu Estebana Gutierreze, který by mohl přinést velký balík peněz. Dalším potenciálním kandidátem je možná stále Rio Harjanto, který taktéž shromažďuje peníze na sedačku. Šanci má ale každý, kdo zaklepe na dveře s kufrem pořádně narvaným penězi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy