Alonso: V roce 2016 podávám lepší výkony než v letech, kdy jsem získal tituly

Fernando Alonso v Brazílii | foto: McLaren

Fernando Alonso věří, že letos předvádí lepší výkony než v dobách, kdy vyhrával tituly.

Šampoinát ovládl s Renaultem v sezónách 2005 a 2006. Za svůj nejlepší ale považuje ročník 2012 s Ferrari, za něj pak řadí 2014 a 2016. I když se v posledních dvou letech po přestupu k McLarenu na pódium ještě nedostal, tak dle svých slov se současnou technikou odvádí lepší práci.

"Sezóna 2012 byla zřejmě mou nejlepší v F1. Pak by mohla následovat 2014, má druhá nejlepší, potom asi tato by patřila na poslední stupínek na pódiu," uvádí Alonso.

"S vozem jsem si hodně věřil za všech podmínek. Cítím se dobře. I v posledních 10 kolech v Brazílii jsem se na 14 kol starých pneumatikách cítil konkurenceschopně. Tato důvěra mi dává možnost jezdit na limitu," pokračuje španělský jezdec.

Obzvlášť jej těší, když svou výkonnost porovnává se svým týmovým kolegou: "Jenson je neuvěřitelný pilot. Minulý rok jsem to zažil. Letos jsem se dokázal mnohokrát dostat před něj. Proto tento rok považuji z jezdeckého hlediska za vysoký standard."

Loňský závod v Abú Zabí byl pro Fernanda Alonsa frustrující - skončil sedmnáctý 2 kola za vítězem, letos je mnohem spokojenější | foto: McLaren

S McLarenem poháněným Hondou letos získali společně už 75 bodů, což je o poznání lepší než loňských 27: "Jsem spokojený s věcmi, které jsme udělali a s pokrokem týmu. Má to úplně jinou příchuť než tento poslední závod v Abú Zabí před 12 měsíci, kde jsme byli zklamáni a hlavami se nám honilo mnoho věcí."

"Letos je všechno optimistické. Víme, že zbývá ujít ještě velký kus cesty, než se staneme šampiony, ale v pocitech jsme spokojenější než minulý rok," dodává Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy