Verstappen: Hamilton se pokusí Rosberga zdržovat - nic jiného mu ani nezbývá

Start Velké ceny Mexika | foto: Red Bull Content Pool

Podle Maxe Verstappena bude Lewis Hamilton svého týmového kolegu Nica Rosberga v bitvě o titul záměrně zdržovat, aby se do jejich souboje přimíchali další jezdci.

Hamilton před posledním závodem ztrácí na titul 12 bodů. Pokud v neděli vyhraje, tak Rosberg nesmí skončit výše než na čtvrté pozici, aby se ovládl šampionát on.

Verstappen proto věří, že Brit nemá jinou šanci, než jezdit záměrně pomaleji a svého týmového kolegu brzdit, aby zbytku pole moc neujeli: "Tohle je jeho jedinou šancí na vítězství v šampionátu, takže proč ne?"

Max se však bude snažit stejně dravě jako Rosberga předjet i Hamiltona: "Nepůjde jen o něco pro Lewise. Vždy se snažím o dosažení toho nejlepšího výsledku pro sebe a pro svůj tým. Když vidíte šanci, tak do toho jdete."

Max Verstappen (vpravo) se bude snažit využít jakékoliv zaváhání pilotů Mercedesu | foto: Mercedes AMG F1 Team

"Samozřejmě, že nikdy nechcete havarovat. Vždy to zkoušíte velmi čistým způsobem - a určitě to budeme zkoušet i v [tomto] závodě," pokračuje mladý holandský pilot.

Red Bull byl měl být silný v třetím technickém sektoru, dvě dlouhé rovinky před ním mu ale moc sedět nebudou: "Samozřejmě, že jejich balík je momentálně velmi silný. Ale když Lewis trochu zvolní a bude se je snažit zpomalovat směrem k nám, pak nikdy nevíte, co se může přihodit."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy